Covid 19 info

Klinikken er nu igen åben for almindelig tandbehandling.
Vi har foretaget en del optimeringer af procedurerne på klinikken, så vi lever fuldt op til sundhedsmyndighedernes krav om at minimere risikoen for smitte.
Du kan derfor trygt ringe og bestille en tid, så vi kan behandle dine tænder i trygge rammer.
Vi glæder os til at høre fra dig.

Du kan læse mere om covid19 på sst.dk

Venlig hilsen
Tandlægerne i Carlsro.

Mellemrum mellem tænder

Mellemrum mellem tænderne, på fagsprog kaldet “diastema”, er et tydeligt karakteristika, som mange synes bidrager positivt til deres personlighed. Andre er dog kede af den opmærksomhed, de får på grund af deres mellemrum og vælger derfor at få det fjernet. Lukning af mellemrum mellem tænderne er et kosmetisk tandindgreb, da det i de fleste tilfælde ikke har nogen negativ påvirkning på tandsundheden. Hos Tandlægerne i Carlsro udfører vi denne behandling, og overvejer du at få fjernet dit mellemrum, kan du derfor læse med her.  

Isninger efter tandrensning

Tandrensninger er nødvendige for at opretholde en sund mund- og tandhygiejne. Dog er det ikke unormalt at opleve ekstra følsomhed og isninger i tænderne efter en tandrensning. Er det noget, du kan nikke genkendende til? Så læs med her hvor vi hos Tandlægerne i Carlsro omtaler emnet.

Smerter i kæbe og tænder

Tandpine bliver tit beskrevet som en af de mest ubehagelige smerter overhovedet, da den ofte er altoverskyggende og gør det umuligt at koncentrere sig om andet. Har du smerter i mund, kæbe eller tænder, eller vil du bare vide mere, så du er forberedt, kan du med fordel læse med her, hvor vi hos Tandlægerne i Carlsro uddyber emnet.

Værd at vide om visdomstænder

Visdomstænder er en form for fortidslevn fra dengang, hvor vi som mennesker i højere grad havde brug for effektive tandrækker. Da vi i dag ikke længere har brug for de ekstra tænder, er vores visdomstænder skrumpet så meget ind, at de i nogle tilfælde slet ikke bryder frem. De af os, som stadig har alle 4 visdomstænder, mærker som regel først til dem omkring 17-20 års alderen.

Smerter i tænderne i forbindelse med rodbehandling

Smerter i tænderne inden rodbehandlingen

I de fleste tilfælde opstår rodbetændelse som følge af, at bakterier trænger ind i din tands nerve. Disse bakterier kan trænge ind i forbindelse med huller (caries), der ikke bliver behandlet, eller hvis din tand er udsat for et slag. Idet at betændelsen trænger ind i nerven, vil det forårsage hævelse i tandens hulrum. Dette foranlediger et tryk på nerven, som er en smertefuld oplevelse. Efter en periode vil nerven til sidst dø, da blodforsyningen stopper. Affaldsstoffer fra den døde nerve vil sive ud omkring spidsen af tandroden og forårsage betændelse, som til sidst medfører knoglenedbrydning. Den ramte tand vil blive mere og mere øm efterhånden, som betændelsestilstanden vokser.

Hvad du bør vide om paradentose

Hvad er paradentose?

Omkring 40 % af befolkningen rammes på et tidspunkt i deres liv af sygdommen paradentose. Denne berygtede folkesygdom rammer oftest personer over 40 år. For nogle udbryder sygdommen pludseligt, mens andre oplever, at det gradvis forværres over årene.

Lidelsen starter som en mindre betændelsestilstand i tandkødet, som medfører blødning fra tandkødet. Yderligere kan dette foranledige fordybede tandkødslommer. Opdages sygdommen ikke på dette stadie, vil betændelsen brede sig til knoglen, som tandroden er fastgjort til. Dette medfører, at knoglen langsomt ædes op, og således løsnes tænderne indtil, at de til sidst falder ud.

Blister i munden

Hvad er blister i munden?

Blister i munden er en af de hyppigst forekommende sygdomme i munden – lige efter folkesygdomme som caries og parodontose. Sygdommen giver sig udslag i smertefulde sår i munden, og små hvide udhulinger omkranset af rødme. Ofte er de plagede områder hævede og ømme, og volder den ramte smerte og ubehag. Blister i munden har mange ligheder med forkølelsessår, og derfor oplever vi ofte i vores tandlægeklinik, at klienter forveksler disse to sygdomme med hinanden. En god huskeregel er, at mens forkølelsessår oftest forekommer udenfor munden, så forekommer blister inde i munden. Den vigtigste forskel mellem de to sygdomme er dog, at blister ikke smitter.

Akut tandlæge – din tryghed

Har du prøvet at knække en tand? Eller har du oplevet at have tandpine? Så ved du også, hvor værdifuldt det er, at have en akut tandlæge ved hånden, når du har allermest brug for hjælp.

Tandskader– og smerter har nemlig en tendens til at ramme, når du mindst venter det, og tit og ofte også på ulejlige tidspunkter. I sådanne situationer er det alfa og omega at have en god tandlæge, der tilbyder hjælp i akutte tilfælde, og det er netop, hvad vi gør hos Tandlægerne i Carlsro.

Hvad er Invisalign?

Invisalign er en serie af specialfremstillede, gennemsigtige og aftagelige plastskinner, der i løbet af 6-18 måneder gradvist retter dine tænder.

Hos Tandlægerne i Carlsro tilbyder vi denne form for tandregulering, hvor du hver anden uge skifter til en ny skinne, og vi har god erfaring med, at tandregulering med Invisalign er et godt og fordelagtigt alternativ til traditionel tandregulering med bøjle. Med Invisalign har man nemlig fjernet langt de fleste ulemper ved at få regulereret tænder og i stedet skabt en behandlingsform, der tiltaler mange og gør vejen til et smukt smil overskueligt.