Tandfyldninger

Er der hul i en tand, skal det repareres med en fyldning, da det ellers bliver dybere – og i sidste ende medfører, at tanden måske skal rodbehandles. Kun hvis hullet er meget lille, kan det standses og fyldningen undgås.

Plastfyldninger af ældre dato har tendens til at blive gule med årene bl.a. pga. Deres lidt gamle hærdnings system, misfarvninger fra tobak, drikke eller mad. En fyldning skal ikke være utæt for at kunne blive skiftet – vi skifter også ofte fyldninger af kosmetiske årsager. Moderne plast er meget mere farvestabil end de ældre typer og gulner stort set ikke.

Sølvfyldninger

Sølvfyldninger blev af sundhedsstyrelsen forbudt at fylde i tænder i 2007. En sølvfyldning består bl.a. af tungmetallet kviksølv og andre metaller i pulverform. Der er flere årsager til at skifte en sådan fyldning ud selvom den er intakt. Kosmetisk er en sølvfyldning ikke noget kønt syn og hvis du får den skiftet ud med plast, eller hvis der er tale om en stor fyldning, med en krone, vil tanden ikke skille sig ud, hvorved det ikke ses at der engang har været et bor i tanden. Sølvfyldninger må kun bruges til nogen sjældne og meget specifikke formål i dag.

Ring til os på

+45 36 70 31 67

Eller skriv en besked til os her:

Udfyld formularen,
så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Kontaktformular

"*" indikerer påkrævede felter

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.