Tandproteser

Hvis du mangler flere tænder kan disse erstattes af aftagelig protetik, i form af del- eller helproteser. Sammen finder vi den rigtige type protese til dit behov. 

Vi har på adressen, et nært samarbejde med klinisk tandtekniker Nille Baagøe, så protesebehandlingen kan foretages under samme tag. Endvidere arbejder vi tæt sammen med Tandprotetikeren i Rødovre Centrum, som er en højt kvalificeret protetiker.

 

En aftagelig delprotese kan erstatte de tænder, som er mistet. 
Det kan dreje sig om en enkelt mistet tand eller flere. En aftagelig delprotese er løstsiddende og sidder ved hjælp af bøjler fast på de naturlige tænder, som er tilbage i munden. Den er således langt lettere at styre end en helprotese og tages ud, når den skal børstes.

Når man erstatter sine tænder med en helprotese, vil der i så godt som alle tilfælde skulle ske en tilvænning. Nogle mennesker vænner sig hurtigt til protesen, mens andre skal have lidt længere tid. Men uanset hvordan, gælder det om at bruge protesen så meget som muligt, også under måltiderne.

 

 

 

Unitor

En unitor er en delprotese med stålstel, dvs. hvis den er til overkæben har den en stålgane og i underkæben har den stål imellem protesetænderne. Dette er en meget solid løsning, som har været brugt i mange år. Denne aftagelige protese sidder med høj præcisions bøjler og overfører på bedst mulige måde tyggekræfterne til egne tænder.

Acrylprotese

En acrylprotese er en protese hvor den del som protesetænderne sidder fast i er tandkødsfarvet acryl. Denne aftagelige protese overfører tyggekræfterne primært til gummerne

Valplast

Vi får også fremstillet Valplast proteser som er meget fleksible delproteser der dog ikke kan anbefales til rygere, da de har en tendens til at blive misfarvet af rygningen. Det er en nyere løsning som har flere fordele bl.a. at hele din gane ikke bliver dækket af protesen og den ikke fylder helt så meget i din mund som eksempelvis en unitor gør. Den er dermed nemmere at vænne sig til og det er lettere at tale med den i munden.

Tryklås protese

En tryklås protese holdes fast i munden ved hjælp af et tryklåsesystem, som fæstnes til implantater,  eller naturlige tænder (forsynet med attachments af forskellig type) og derved holdes protesen på rette plads hele tiden. Tryklås protesen er den proteseløsning som giver den bedste følelse af egne tænder.

Rebasering

Med tiden ændres din mund, og gummerne ændrer sig og ændrer facon med tiden. Dette sker blandt andet som følge af tandudtrækning umiddelbart før indsættelse af protesen, eller udvidelse af denne, eller bare pga. vægttab. Det kan medføre at protesen skal tilpasses for at få den rigtige pasform igen, så den sidder godt fast som den skal.

Slidte proteser

Tænderne på din protese slides med tiden, hvorfor du skal regne med, at efter en årrække skal de udskiftes, eller der skal fremstilles helt nye proteser. Defekte bøjler og tryklåse, kan oftest udskiftes, hvis de er defekte eller slidt

Tryksår fra proteser

Hvis din protese giver tryksår skal protesen først og fremmest tilpasses. Ved tilpasning  vil den kliniske tandtekniker foretage præcisions beslibning og fintilpasning. På slimhinden har du bagefter et tryksår som kan være meget smertefuldt og gøre det ubehageligt at have protesen i munden under ophelingen. Derfor er det vigtigt at komme hos teknikeren indtil der er symptomfrihed.

 

Ring til os på

+45 36 70 31 67

Eller skriv en besked til os her:

Udfyld formularen,
så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Kontaktformular

"*" indikerer påkrævede felter

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.