Smerter i kæbe og tænder

Tandpine bliver tit beskrevet som en af de mest ubehagelige smerter overhovedet, da den ofte er altoverskyggende og gør det umuligt at koncentrere sig om andet. Har du smerter i mund, kæbe eller tænder, eller vil du bare vide mere, så du er forberedt, kan du med fordel læse med her, hvor vi hos Tandlægerne i Carlsro uddyber emnet.

Tegn på tandpine

Tandpine kan både føles som isninger, spontane jag eller en konstant smerte. Almindelige tegn på tandpine er blandt andet smerter når du spiser eller tygger sammen, og smerter når du drikker varme eller kolde væsker. Derudover kan tandpinen også ses som en hævelse af kæbe eller kind og blødninger eller betændelse fra tænder og tandkød.     

Hvad skyldes smerter i tænder og kæbe?

Med mindre du har fået slået en af dine tænder ud, eller har fået et voldsomt tandtraume, kan det være svært præcis at afgøre, hvad tandpinen skyldes. Tandpine kan nemlig opstå som følge af adskillige faktorer. Huller i tænderne, tandbylder, revnede/flækkede tænder, søvnapnø, betændelsestilstande og voldsom plak kan alle være skyld i smerter i kæbe og tænder.  

Hvordan skal jeg reagere ved smerter i kæbe og tænder?

Hvordan du skal reagere på tandpine afhænger helt af, hvor voldsomme smerterne er. Vi anbefaler altid, at du opsøger tandlæge ved smerter i kæbe og tænder, men hvor hurtigt du skal gøre dette, afhænger som sagt af smertens omfang.

Oplever du milde smerter, kan du forsøge at fjerne madrester fra tænderne med tandtråd, skylle munden i vand og endelig at dulme smerten med almindelig håndkøbsmedicin, indtil du kan få en tid i vores klinik. Oplever du voldsomme smerter, opfordrer vi til, at du kontakter os for akut tandbehandling, så vi hurtigst muligt kan tage hånd om problemet.   

Det vigtigste er, at du ikke ignorerer problemet, da tandpinen kan være symptom på langt mere alvorlige lidelser, fx tandrodsbetændelse, der både er smertefuld og omkostningsfuld at behandle.

Sådan forebygger du tandpine

Almindelig, regelmæssig tandpleje kan være med til at forebygge tandpine. Børster du tænder to gange om dagen, bruger tandtråd og besøger tandlægen til de halvårlige tjek, er du godt på vej mod en sund og smertefri mund og kæbe. Har du spørgsmål til, hvordan du forebygger eller behandler smerter, er du altid velkommen til at kontakte os for råd og vejledning.

Udfyld formularen,
så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Kontaktformular

"*" indikerer påkrævede felter

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.