Mellemrum mellem tænder

Mellemrum mellem tænderne, på fagsprog kaldet “diastema”, er et tydeligt karakteristika, som mange synes bidrager positivt til deres personlighed. Andre er dog kede af den opmærksomhed, de får på grund af deres mellemrum og vælger derfor at få det fjernet. Lukning af mellemrum mellem tænderne er et kosmetisk tandindgreb, da det i de fleste tilfælde ikke har nogen negativ påvirkning på tandsundheden. Hos Tandlægerne i Carlsro udfører vi denne behandling, og overvejer du at få fjernet dit mellemrum, kan du derfor læse med her.  

Hvorfor opstår mellemrum mellem tænder?

Når man taler om mellemrum mellem tænderne, taler man oftest om det mellemrum der kan være mellem fortænderne. Der kan være flere forskellige årsager til dette mellemrum, nogle er født med det, hvorimod det udvikler sig over tid hos andre. Tand mellemrummet kan blandt andet skyldes, at tænderne er for små til kæben, at kæben er for bred, at en eller flere tænder er blevet slået ud eller aldrig er vokset frem, eller at tænderne langsomt har bevæget sig væk fra hinanden og har skabt et mellemrum.  

Hvordan lukker man mellemrum mellem tænder? 

Mellemrummet er noget af det første, folk ser, når du smiler, og er du ked af dette, kan du vælge at få lukket mellemrummet, enten helt eller delvist. Alt efter ønsker og behov kan hullet lukkes på flere forskellige måder. I vores klinik i Carlsro kan vi enten bygge plast på dine tænder, hvilket gør dem bredere, eller lukke hullet ved hjælp af kroner eller facader.  

En facade er et tyndt lag porcelæn, der sættes uden på dine egne fortænder, så størrelsen passer og mellemrummet mindskes. Facaden fremstilles præcis efter dine mål, og i den farvenuance du ønsker.

En krone er en kunstigt fremstillet erstatning, som kan udgøre hele den synlige del af tanden eller tænderne, så man på denne måde kan designe sit smil og regulere mellemrum mellem tænderne.

Vil du have fjernet dit mellemrum?

Det er vigtigt at huske på, at det ikke er nødvendigt at fjerne mellemrum, da de ofte ikke udgør en sundhedsmæssig trussel. Beslutningen er kosmetisk, og skal træffes fordi du ikke er glad for udseendet af dit mellemrum. Mange synes dog, at det er et sjovt og personligt karakteristika ved dem, og kunne aldrig finde på at fjerne det. Det er op til den enkelte.

Vil du vide mere om fjernelse af mellemrum mellem fortænder og andre tænder, er du altid velkommen til at kontakte os for råd og vejledning eller læse mere om invisalign

Udfyld formularen,
så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Kontaktformular

"*" indikerer påkrævede felter

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.