God tandhygiejne begynder i barndommen

De fleste af os er blevet fortalt så langt tilbage, vi kan huske: “Husk at børst dine tænder morgen og aften!” Børns tandpleje begynder nemlig allerede idet, at de første tænder vokser frem i munden. Som forældre har man til opgave at lære sit barn, hvordan man plejer sine tænder gennem regelmæssige børstninger. Det er ikke altid en nem opgave. Men ikke desto mindre er det et vigtigt stykke arbejde, der vil lønne sig på både kort og lang sigt.

Hvorfor er det vigtigt?

Nogle voksne er rutinerede i at børste deres tænder omhyggeligt, mens andre blot ser det som en pligt at få overstået tandbørstningen hurtigst muligt. Fælles for alle er det dog, at ønsker man sunde og gode tænder, må man yde en indsats. Derfor er det vigtigt at få videregivet meddelelsen til sit barn om, at to daglige tandbørstninger ikke er et spørgsmål – det skal være en fast rutine.
Får barnet indarbejdet nogle gode og faste rutiner, vil det være mere tilbøjeligt til at tage disse rutiner med sig i både teenage- og voksenlivet, hvor den gode tandhygiejne fra barndommen har skabt et solidt fundament for sunde tænder hele livet. Således mindskes risikoen for at udvikle en lang række tandsygdomme og tandproblemer, hvilke potentielt kan have en skadelig effekt på kroppens generelle sundhed.

Et vigtigt led i opretholdelsen af børns tandhygiejne er desuden professionel børnetandpleje hos en tandlæge. De daglige tandbørstninger og en god mundhygiejne er i samspil med besøg hos tandlægen den bedste vej til sunde tænder.

Men det er ikke altid let at vurdere, om dit barns tandhygiejne er god. Tænder er nemlig meget forskellige, og derfor kræver alle tænder ikke altid samme håndtering. Derfor kan det være en god idé at tale med en tandlæge, som har masser af erfaring på området. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du lærer dit barn at passe bedst muligt på sine tænder, er du velkommen til at kontakte Tandlægerne I Carlsro. Vi ønsker, at alle børn får god tandhygiejne allerede fra barnsben!

Udfyld formularen,
så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Kontaktformular

"*" indikerer påkrævede felter

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.