Tandrensning – vejen til sunde tænder

Når du får foretaget dine regelmæssige tandeftersyn hos din tandlæge, har du med stor sandsynlighed oplevet at få foretaget en tandrensning. En tandrensning er – som navnet antyder – en rensning af tænderne.

Denne rensning er vigtig af mange årsager, og da vi hos vores Tandlægepraksis i Rødovre vægter forebyggelse højt, giver vi dig her et indblik i effekten af denne hyppigt anvendte procedure.

Forebyg med tandrensning

Når du får foretaget en tandrensning, fjerner vi plak, tandsten og misfarvninger på dine tænder.

Plak er en ophobning af bakterier på tænderne, hvori der let aflejres kalk fra dit spyt, og det er netop denne kalkaflejring, der gør blød plak til hård tandsten. Plak og tandsten er skadeligt for dine tænder, da det kan forårsage alt fra tandkødsbetændelse og caries til den mere alvorlige tandsygdom paradentose.

Med andre ord er regelmæssige tandrensninger den bedste forebyggelse mod problemer med tænderne, og samtidig er tandrensning et essentielt skridt på vejen til sunde tænder hele livet.

Tre supplementer til tandrensning

Jo mindre dit behov er for tandrensning, desto bedre en tilstand er dine tænder i. Derfor er det værd at vide, hvilke væsentligt supplementer til tandrensning, der findes.

Gode drikke- og spisevaner

Mad og drikke efterlader rester på dine tænder. Det er disse rester, der danner plak. Det farlige ved plak er, at det benytter den sukker, du spiser og drikker, til at danne syre, hvilket vil nedbryde din emalje. Derfor er der vigtigt, at du undgår store mængder sukker og i stedet har sunde drikke- og spisevaner.

Tandbørstning

Grundig tandbørstning er den nemmeste måde at få bugt med bakterier på tænderne, og dermed altså fjerne fundamentet for plaks opståen.

Tandtråd

Tandtråd er et centralt supplement til din tandbørstning. Gennem brug af tandtråd får du nemlig fjernet alle de bakterier, som tandbørsten ikke kan komme i nærheden af.

Har du yderligere spørgsmål til tandrensning, er du altid velkommen til at kontakte os.

Udfyld formularen,
så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Kontaktformular

"*" indikerer påkrævede felter

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.