Tandrensning

Vore tandplejere på klinikken sikrer dig den bedste rådgivning omkring forebyggelse og vedligeholdelse af dine tænder. Vore tandplejere udfører også jævnlige tandrensninger, – som mindsker risiko for caries-angreb og parodontose.

Tandsten

Alle voksne mennesker danner tandsten i større eller mindre grad. Tandsten er kalk fra spyttet der sammen med plak (bakterie film på tænderne) omdannes til tandsten. Hvis tandsten ikke bliver fjernet regelmæssigt bliver tandkødet irriteret og bløder (tandkødsbetændelse) derfor er det vigtigt med en grundig tandrensning regelmæssigt.

Sammen finder vi frem til hvad dit behov for tandrensning er. Tandsten sidder typisk især på ydersiden af overkæbekindtænderne (de bagerste) og bag underkæbefortænderne og mærkes med tungen, som en ru overflade.

Tandsten findes også ved parodontose, dybere nede i tandkødslommerne. Dette udløser en uhensigtsmæssig immun reaktion, som på sigt vil nedbryde de bærende væv omkring tanden, rodhinde og knogle. Udover tandtab, kan dette også give alvorlige helbredsmæssige problemer, som åreforkalkning, blodprop risiko og diabetes, eller forværring af allerede diagnosticeret diabetes. Kompetent behandling er afgørende for prognosen. Tobaksrygning er en faktor som forværrer parodontose i svær grad.

Tandlægerne i Carlsro har derfor fire højt uddannede og rutinerede tandplejere, som sammen med patienten og tandlægen, sikrer den bedst mulige forebyggelse, behandling og vedligeholdelse

Instruktion

Det kræver fingerfærdighed at børste tænderne rigtigt. For at du skal have et livslangt velfungerende tandsæt bør der følges op på tandbørstningen af en professionel.

For mange er en el-tandbørste et godt valg til renhold af tænderne suppleret med en eller flere hjælpemidler til renhold imellem tænderne.
Det er vigtigt at understrege at en tandbørste hvad enten det er en el-tandbørste eller en manuel, IKKE kan holde helt rent imellem dine tænder.
Det er derfor tandtråd, soft picks eller lignende også skal bruges. Du kan få råd og vejledning af en af vores dygtige tandplejere eller klinikassistenter i hvad der passer godt til netop dit tandsæt.

Det er ikke kun børn der har behov for regelmæssig korrektion af børstemetoden, men også voksne kan ofte drage nytte af et par tips, da der er mange faktorer der spiller ind på børsteresultatet. Hvis du for eksempel har gigt i fingrene kræver det at skaftet på tandbørsten er størst muligt og for mange hjælper det med en el-børste, da den gør det meste af arbejdet og du blot skal flytte tandbørsten fra tand til tand samt vinkle den rigtigt. Hvis du mister en tand eller du får parodontose skal børstemetoden tilrettes din mund.

Indfarvning med rød farve eller sladdertabletter som de også kaldes kender mange fra skoletiden. Den røde farve sætter sig i plakken og viser for dig hvor du skal bruge mere tid med renhold. Vi bruger det både på klinikken og som hjælpemiddel til dig derhjemme.

Ring til os på

+45 36 70 31 67

Eller skriv en besked til os her:

Udfyld formularen,
så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Kontaktformular

"*" indikerer påkrævede felter

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.