Værd at vide om visdomstænder

Visdomstænder er en form for fortidslevn fra dengang, hvor vi som mennesker i højere grad havde brug for effektive tandrækker. Da vi i dag ikke længere har brug for de ekstra tænder, er vores visdomstænder skrumpet så meget ind, at de i nogle tilfælde slet ikke bryder frem. De af os, som stadig har alle 4 visdomstænder, mærker som regel først til dem omkring 17-20 års alderen.

Hvordan føles visdomstænder?

Frembruddet af visdomstænder kan i mange tilfælde forårsage stor smerte og ømhed. Særligt i de tilfælde, hvor tænderne kun delvist bryder frem i munden. Kommer en tand kun delvist frem, er det ensbetydende med, at der opstår en lille lomme i tandkødet omkring selve kronen. Denne lomme er svær at holde ren, hvilket muliggør bakterieophobning, der til sidst medfører betændelse i tandkødet.

Bør visdomstænderne fjernes?

Hvis tanden er delvist frembrudt i munden
I tilfælde af, at fremkomsten af visdomstænderne har forårsaget betændelse i tandkødslommerne, kan det medføre store gener. Symptomer kan være: ømhed, smerte, rødme, hævelse, dårlig smag i munden, indskrænket mundåbning og synkebesvær. Hvis ubehaget er for stort til at leve med, så kan en operativ fjernelse af visdomstanden være løsningen. Hos Tandlægerne i Carlsro i Rødovre har vi stor erfaring i fjernelse af visdomstænder, og vi kan derfor uden tvivl være behjælpelige.

Hvis tanden slet ikke er frembrudt
Hvis du i 20 års alderen endnu ikke har oplevet tegn på frembrud af dine visdomstænder, så kan du også med fordel besøge vores tandlægeklinik. Her det nødvendigt at tage et røntgenbillede for at afgøre, hvorvidt visdomstænderne ligger begravet nede i kæbebenet. Gør de det, skal man vurdere om disse tænder kan komme til at forvolde skade på et senere tidspunkt. I nogle tilfælde er det bedst at fjerne visdomstænderne operativt, men vælger man at lade dem være, bør man fremover få foretaget røntgen i forbindelse med ens almindelige tandeftersyn.   

Du er meget velkommen til at kontakte vores klinik, hvis du ønsker at få tjekket dine visdomstænder, eller hvis du ønsker at få dem fjernet.

Udfyld formularen,
så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Kontaktformular

"*" indikerer påkrævede felter

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.