Isninger efter tandrensning

Tandrensninger er nødvendige for at opretholde en sund mund- og tandhygiejne. Dog er det ikke unormalt at opleve ekstra følsomhed og isninger i tænderne efter en tandrensning. Er det noget, du kan nikke genkendende til? Så læs med her hvor vi hos Tandlægerne i Carlsro omtaler emnet.

Sådan foregår en tandrensning

En tandrensning er en obligatorisk del af de regelmæssige tandtjek. Formålet er at rense tænderne for bakteriebelægninger, misfarvninger og tandsten og at pudse tænderne glatte, så bakterier ikke kan sætte sig fast på tandoverfladen. De fleste oplever det som en behagelig oplevelse at få renset tænder, da man går fra klinikken med tænder der føles glatte og rene, når man lader tungen glide hen over dem.  

Derfor kan der opstå isninger efter en tandrensning

Ved en tandrensning får man renset tænderne fuldstændig ned, hvilket hos nogle kan føre til en øget følsomhed over for varme og kulde samt ubehagelige isninger i tænderne. Dette er særligt tilfældet, hvis man i forvejen lider af følsomt tandkød og tandhalse. Det er helt normalt at være øm i tænder og tandkød efter et tjek hos tandlægen, men er dette ikke forsvundet inden for 1-2 dage, bør du opsøge tandlægen igen, da dette kan være tegn på komplikationer.  

Sådan minimerer du isninger efter tandrensning

Oplever du isninger efter tandrensning, fx når du spiser/drikker kolde eller varme ting? Dette er en ganske normal reaktion, og oftest forsvinder generne af sig selv inden for ganske kort tid. Der er dog flere ting, du selv kan gøre for at dulme smerten. Blandt andet kan du børste tænder med en desensibiliserende tandpasta, der er fremstillet specielt til følsomme tænder, eller rense din mund med klorhexidin 0,1% to gange dagligt.  

Tandrensningen er til for at hjælpe dig, ved at rengøre dine tænder og gøre dem modstandsdygtige over for bakterier, men hvis du oplever komplikationer i forbindelse med denne behandling, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os, så vi kan tage hånd om problemet.

Udfyld formularen,
så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Kontaktformular

"*" indikerer påkrævede felter

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.