Værd at vide om visdomstænder

Visdomstænder er en form for fortidslevn fra dengang, hvor vi som mennesker i højere grad havde brug for effektive tandrækker. Da vi i dag ikke længere har brug for de ekstra tænder, er vores visdomstænder skrumpet så meget ind, at de i nogle tilfælde slet ikke bryder frem. De af os, som stadig har alle 4 visdomstænder, mærker som regel først til dem omkring 17-20 års alderen.

Smerter i tænderne i forbindelse med rodbehandling

Smerter i tænderne inden rodbehandlingen

I de fleste tilfælde opstår rodbetændelse som følge af, at bakterier trænger ind i din tands nerve. Disse bakterier kan trænge ind i forbindelse med huller (caries), der ikke bliver behandlet, eller hvis din tand er udsat for et slag. Idet at betændelsen trænger ind i nerven, vil det forårsage hævelse i tandens hulrum. Dette foranlediger et tryk på nerven, som er en smertefuld oplevelse. Efter en periode vil nerven til sidst dø, da blodforsyningen stopper. Affaldsstoffer fra den døde nerve vil sive ud omkring spidsen af tandroden og forårsage betændelse, som til sidst medfører knoglenedbrydning. Den ramte tand vil blive mere og mere øm efterhånden, som betændelsestilstanden vokser.

Hvad du bør vide om paradentose

Hvad er paradentose?

Omkring 40 % af befolkningen rammes på et tidspunkt i deres liv af sygdommen paradentose. Denne berygtede folkesygdom rammer oftest personer over 40 år. For nogle udbryder sygdommen pludseligt, mens andre oplever, at det gradvis forværres over årene.

Lidelsen starter som en mindre betændelsestilstand i tandkødet, som medfører blødning fra tandkødet. Yderligere kan dette foranledige fordybede tandkødslommer. Opdages sygdommen ikke på dette stadie, vil betændelsen brede sig til knoglen, som tandroden er fastgjort til. Dette medfører, at knoglen langsomt ædes op, og således løsnes tænderne indtil, at de til sidst falder ud.

Invisalign – Få rettet tænderne med usynlig bøjle

Tandregulering med Invisalign gør det muligt at få rettet din tænder effektivt med en usynlig og udtagelig bøjle. Invisalign er en innovativ serie af specialfremstillede plastskinner, som gør det muligt for dig gradvist at få rettet dine tænder i løbet af 6-18 måneder. Her undgår du den generende og synlige togskinne, som oftest benyttes til traditionel tandregulering, og du får lige og flotte tænder på nemt og bekvemt vis.

Blister i munden

Hvad er blister i munden?

Blister i munden er en af de hyppigst forekommende sygdomme i munden – lige efter folkesygdomme som caries og parodontose. Sygdommen giver sig udslag i smertefulde sår i munden, og små hvide udhulinger omkranset af rødme. Ofte er de plagede områder hævede og ømme, og volder den ramte smerte og ubehag. Blister i munden har mange ligheder med forkølelsessår, og derfor oplever vi ofte i vores tandlægeklinik, at klienter forveksler disse to sygdomme med hinanden. En god huskeregel er, at mens forkølelsessår oftest forekommer udenfor munden, så forekommer blister inde i munden. Den vigtigste forskel mellem de to sygdomme er dog, at blister ikke smitter.

Akut tandlæge – din tryghed

Har du prøvet at knække en tand? Eller har du oplevet at have tandpine? Så ved du også, hvor værdifuldt det er, at have en akut tandlæge ved hånden, når du har allermest brug for hjælp.

Tandskader– og smerter har nemlig en tendens til at ramme, når du mindst venter det, og tit og ofte også på ulejlige tidspunkter. I sådanne situationer er det alfa og omega at have en god tandlæge, der tilbyder hjælp i akutte tilfælde, og det er netop, hvad vi gør hos Tandlægerne i Carlsro.

Hvad er Invisalign?

Invisalign er en serie af specialfremstillede, gennemsigtige og aftagelige plastskinner, der i løbet af 6-18 måneder gradvist retter dine tænder.

Hos Tandlægerne i Carlsro tilbyder vi denne form for tandregulering, hvor du hver anden uge skifter til en ny skinne, og vi har god erfaring med, at tandregulering med Invisalign er et godt og fordelagtigt alternativ til traditionel tandregulering med bøjle. Med Invisalign har man nemlig fjernet langt de fleste ulemper ved at få regulereret tænder og i stedet skabt en behandlingsform, der tiltaler mange og gør vejen til et smukt smil overskueligt.

Moderne tandregulering med Invisalign

Usynlig tandregulering, udtagelig bøjle og utrolige resultater. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men ikke desto mindre er det netop dette, der kendetegner tandregulering med Invisalign.

Hos Tandlægerne i Carlsro giver vi dig mulighed for at få reguleret dine tænder på moderne vis ved brug af Invisalign. På denne måde undgår du den ofte meget synlige og generende togskinne, der benyttes i traditionel tandregulering, mens du samtidig får rettet dine tændere langt nemmere og mere bekvemt end nogensinde før.

Tandrensning – vejen til sunde tænder

Når du får foretaget dine regelmæssige tandeftersyn hos din tandlæge, har du med stor sandsynlighed oplevet at få foretaget en tandrensning. En tandrensning er – som navnet antyder – en rensning af tænderne.

Denne rensning er vigtig af mange årsager, og da vi hos Tandlægerne i Carlsro vægter forebyggelse højt, giver vi dig her et indblik i effekten af denne hyppigt anvendte procedure.

Få et tandimplantat i Rødovre

De fleste af os lærer allerede fra barnsben, at vi skal passe godt på vores tænder. Naturlige tænder er nemlig unikke, og de kommer ikke igen, hvis vi mister dem. Dette er altid vigtigt at huske på, men ikke desto mindre findes der i dag – hvis uheldet er ude – et godt alternativ til naturlige tænder.