Paradentose

Ca. 40 % af befolkningen rammes af paradentose – særligt personer over 40 år. Lidelsen starter som en betændelse med blødning fra tandkødet og fordybede tandkødslommer. Stoppes betændelsen ikke, breder den sig til den knogle, som tænderne er fastgjort til, hvorved denne trækker sig tilbage. Til sidst vil tænderne blive løse og falde ud.

Paradentose er en meget lumsk sygdom, som kan komme pludseligt eller gradvist. For det meste mærker man slet ikke noget til sygdommen, før tænderne bliver løse, eller før hævelse og tandpine hyppigere og hyppigere generer. Og så kan det allerede være for sent at redde tanden! Vi kontrollerer, ved de fleste undersøgelser, alle tænder for paradentose. Opdages sygdommen i tide, kan den oftest behandles, og tænderne blive raske.

Paradentose er en af grundene til, at regelmæssig tandpleje er så vigtigt. Sygdommen opdages oftest af tandlægen eller tandplejeren ved de regelmæssige undersøgelser. Vi vil derefter tilbyde dig en løbende paradentosebehandling, der tilpasses dit behov. Derudover vil vi naturligvis rådgive dig om din daglige tandpleje.