Tandproteser

Hvis du mangler en eller flere tænder kan disse erstattes af aftagelig protetik, i form af del- eller helproteser. Sammen finder vi den rigtige type protese til dit behov.

tandproteser

 

 

 

 

 

Unitor

En unitor er en delprotese med stålstel, dvs. hvis den er til overkæben har den en stålgane og i underkæben har den stål imellem protesetænderne. Dette er en meget solid løsning, som har været brugt i mange år.

Acrylprotese

En acrylprotese er en protese hvor den del som protesetænderne sidder fast i er tandkødsfarvet acryl.

Valplast

Vi får også fremstillet Valplast proteser som er meget fleksible delproteser der dog ikke kan anbefales til rygere, da de har en tendens til at blive misfarvet af rygningen. Det er en nyere løsning som har flere fordele bl.a. at hele din gane ikke bliver dækket af protesen og den ikke fylder helt så meget i din mund som eksempelvis en unitor gør. Den er dermed nemmere at vænne sig til og det er lettere at tale med den i munden.

Tryklås protese

En tryklås protese holdes fast i munden ved hjælp af et tryklåsesystem, som fæstnes til implantater, og derved holdes protesen på rette plads hele tiden. Tryklås protesen er den proteseløsning som giver den bedste følelse af egne tænder.

Rebasering

Med tiden ændres din mund, og gummerne svinder ind. Dette sker blandt andet som følge af tandudtrækning umiddelbart før indsættelse af protesen, eller udvidelse af denne, eller bare pga. vægttab. Det kan medføre at protesen skal tilpasses for at få den rigtige pasform igen, så den sidder godt fast som den skal.

Slidte proteser

Tænderne på din protese slides med tiden, hvorfor du skal regne med, at efter en årrække skal de udskiftes, eller der skal fremstilles helt nye proteser.

En aftagelig delprotese kan erstatte de tænder, som er mistet. 
Det kan dreje sig om en enkelt mistet tand eller flere. En aftagelig delprotese er løstsiddende og sidder ved hjælp af bøjler fast på de naturlige tænder, som er tilbage i munden. Den er således langt lettere at styre end en helprotese og tages ud, når den skal børstes.

Når man erstatter sine tænder med en helprotese, vil der i så godt som alle tilfælde skulle ske en tilvænning. Nogle mennesker vænner sig hurtigt til protesen, mens andre skal have lidt længere tid. Men uanset hvordan, gælder det om at bruge protesen så meget som muligt, også under måltiderne.

Tryksår fra proteser

Hvis din protese giver tryksår skal protesen først og fremmest tilpasses ved slibning. På slimhinden har du bagefter et tryksår som kan være meget smertefuldt og gøre det ubehageligt at have protesen i munden under ophelingen. Ved brug af smertefri laserbehandling kan vi fremme ophelingen væsentligt.